Unikátní přírodní železo s BIO práškem z aceroly, který je bohatý na vitamín C podporující vstřebávání železa v lidském organismu! Železo patří k nezbytným minerálům v lidském těle, protože podporuje krvetvorbu, přenos kyslíku a tvorbu energie.
Odborníci z Puravia Labs přicházejí s unikátní technologií, díky které doplníte železo přírodní cestou. V komplexu Lalmin® Fe10 a organické aceroly s vitamínem C najdete železo se skvělou biodostupností, která předčí běžné anorganické formy až o 36 %.
Přírodní železo na kvasinkovém nosiči ze Saccharomyces cerevisiae.
Pro lepší vstřebatelnost železa jsme do receptury přidali přírodní vitamín C z aceroly v BIO kvalitě.
Železo je součástí červených krvinek a hemoglobinu. Jeho optimální příjem přispívá ke správnému přenosu kyslíku v těle.
Železo je důležitý minerál pro energetický metabolismus. Podporuje snížení míry únavy a vyčerpání.
Oproti anorganickým formám se z komplexu Lalmin® Fe10 vstřebá o 36 % více železa.
Naprostá čistota bez pesticidů, konzervantů, plnidel či jiné zbytečné chemie. Suroviny jsou v prémiové kvalitě, testované na zdravotní nezávadnost.
Složení:
Lalmin Fe10 – neaktivní kvasinky Saccharomyces cerevisiae (nosič) obohacené o železo (síran železnatý), acerola (Malpighia glabra) mrazem sušený prášek z plodů v BIO kvalitě, veganská kapsle z hydroxypropylmethylcelulózy.
Bez dalších přidaných ingrediencí.
Dávkování:
2 kapsle denně. Zapijte dostatečným množstvím vody.
Nutriční informace: | Množství ve 2 kapslích (denní dávka) | % RHP* |
Lalmin ® Fe10 (železo) | 14 mg | 100 % |
Lyofilizovaný prášek z organické aceroly (vitamín C) | 20 mg | 25% |
Lalmin® Fe10 představuje speciálně železem obohacené kvasinky z rodu Saccharomyces cerevisiae. Jedná se o nutriční komplex, ve kterém najdete sušené (neaktivní) kvasinky bohaté na minerály a vitamíny. Během speciální fermentace bylo do jejich struktury přidáno přírodní železo, které se díky kvasinkám a přítomnosti vitamínu C z aceroly (přírodní forma vitamínu) snadno vstřebává.
Díky zabudování železa do kvasinkové matrix se zásadním způsobem zvyšuje biodostupnost. Do jater se vstřebává až od 36 % více železa, než kolik je běžná vstřebatelnost u anorganických forem.
Železo patří mezi základní minerály, které lidské tělo potřebuje pro správnou tvorbu červených krvinek a hemoglobinu. Každá červená krvinka obsahuje přes 200 milionů molekul hemoglobinu, který se skládá mimo jiné právě ze železa. Tato železitá část (hem) na sebe váže kyslík a krevní cestou ho přenáší k dalším tkáním.
Železo také přispívá ke správné tvorbě energie v těle, ke zdravé obranyschopnosti a ke snížení míry únavy a vyčerpání.
Mezi potraviny obsahující železo řadíme kvalitní hovězí maso a vnitřnosti. Existují i rostlinné zdroje, jako jsou luštěniny, obiloviny, sušené ovoce, houby, ořechy a droždí.