Bio & Raw Camu Camu
přírodní vitamín C

Bio & Raw Camu Camu vitamín C

Dopřejte si jeden z nejpřirozenějších zdrojů vitamínu C v prémiové kvalitě. Firma Puravia LABS přináší na trh díky nejkvalitnější a nejšetrnější formě zpracování doslova vitamínovou bombu. Vysoký obsah vitamínu C a dalších mikroživin bez jakýchkoliv přídatných látek. To je BIO & RAW CAMU CAMU VITAMÍN C. Stačí 2,5 g (půl lžičky), přidat do koktejlu (smoothie), kaše nebo džusu.

PROČ UŽÍVAT camu camu

imunita

Imunita

Vitamín C je silný antioxidant, který podporuje imunitní systém a chrání buňky před oxidativním stresem.

Cévní soustava

Vitamín C je klíčový pro zdravou a pevnou strukturu cév a žil, a zvyšuje vstřebávání železa.

camu camu

Přírodní zdroj

Camu Camu je přírodní zdroj vitamínu C a obsahuje minerály, jako jsou vápník, železo, fosfor a draslík.

camu camu vitamín C

Zuby a kosti

Vitamín C podporuje vstřebávání vápníku a dalších minerálů potřebných pro správnou mineralizaci kostí a zubů.

Nervový systém

Nervový systém

Vitamín C je nezbytný pro tvorbu některých neurotransmiterů a může pomáhat snižovat hladinu kortizolu.

Kůže a klouby

Vitamín C je klíčový pro tvorbu kolagenu, který je hlavním stavebním blokem kloubních tkání.

Obsah balení:

100 g ( 20 dávek)

Složení:

Raw bio Camu Camu prášek, zpracován do 45°C.

Dávkování:

5 g (jedna zarovnaná čajová lžička) denně, ideálně rozdělit na dvě dávky po 2,5 g pro lepší vstřebatelnost.

SložkaMnožství ve 100 gMnožství v jedné dávceRHP* v jedné dávce
Vitamín C15-18 g750-900 mg937–1125 %
Energetická hodnota339 Kcal16,95 Kcal 
Bílkoviny5,54 g0,28 g 
Sacharidy67 g3,35 g 
Tuky1,39 g0,07 g 
Z toho saturované tuky0,5 g0,03 g 

*RHP – Referenční hodnota příjmu (Doporučená denní dávka)

Camu camu (Myrciaria dubia) je druh keře, který pochází z amazonských pralesů v Jižní Americe, zejména z Peru, Brazílie, Kolumbie a Venezuely. Je známý pro své malé bobule a je jedním z nejbohatších přírodních zdrojů vitamínu C. Obsahuje mnohem vyšší množství vitamínu C než citrusové plody, jako jsou pomeranče nebo citrony. 

Camu camu obsahuje také antioxidanty, jako jsou flavonoidy a polyfenoly. Tyto látky pomáhají neutralizovat volné radikály a mohou chránit tělo před poškozením buněk.

Camu camu se obvykle konzumuje ve formě prášku nebo extraktu, které lze přidávat do nápojů, smoothies, jogurtů nebo jiných potravin.

  • Obsah vitamínu C a dalších mikroživin velmi záleží na zpracování a kvalitě plodů.
  • Plody jsou sbírány pouze v období zralosti a velmi šetrně zpracovávány (pod 45°C), čímž je zachováno opravdu vysoké množství nejen velmi citlivého vitamínu C, ale i dalších fytonutrientů, které tato rostlina obsahuje.
  • V našem výrobku nenajdete žádné přídatné látky, jakými jsou např. maltodextrin, tapioka aj., které se běžně v jiných výrobcích vyskytují.